Kokar konserver
Måste titta till ibland också så det inte har kokat bort för mycket vatten.
Tänkte lägga in receptet, det är alltså en kolatårta som ska bli slutresultatet.
Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk
13 st digestivekex
125 g äkta smör, smält
2.5 dl vispgrädde
2 st bananer
1 st daim att riva på toppen - eller vanlig choklad
To do:
1. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter.
2. Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.
3. Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.
4. Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”.
5. Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.
6. Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.
7. Vispa grädden och häll över den.
8. Riv sedan lite daim som dekoration.
9. Till barnkalaset är geléhallon ett perfekt alternativ. På sommaren är lite hallon riktigt gott.
Lycka till.
1. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter.
2. Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.
3. Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.
4. Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”.
5. Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.
6. Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.
7. Vispa grädden och häll över den.
8. Riv sedan lite daim som dekoration.
9. Till barnkalaset är geléhallon ett perfekt alternativ. På sommaren är lite hallon riktigt gott.
Lycka till.
Låter inte så svårt! Återstår att se om man klarar av det bara, men det märker vi...