Färska jordgubbar till frukost

Sitter just nu och skedar i mig keso blandat med frusna blåbär och färska jordgubbar, riktigt gott - och så hör man fågelkvittret utanför fönstret, härligt!
Ställde mig på vågen imorse och det går neråt!! Inte jätte mycket, men huvudsaken är ju att det går åt rätt håll.
A och jag var ute och promenerade i solen igår, Johanna var också med, och det var så roligt att snacka lite skit och bara vara, skönt att röra på sig lite också, blev inte så mycket av den varan under helgen.

Nu ska jag klunka i mig ett glas vatten och sen dra till jobbet. Föresten så ryktas det om att det ska bli uppmot 17-18 grader imorgon - våren är här!!

Jag är så nöjd!

Har igår och idag målat väggarna i köket + tak och väggar i badrummet, första strykningen igår och andra idag. Måste säga att jag är väldigt nöjd med färgerna, målade "samma" färger men lite andra nyanser, köket blev mer olivgrönt istället för gräslöksgrönt och den dassgula badrumsfärgen piffades upp lite med solgult (taket blev såklart vitt!).
Imorgon blir det till att måla dörrkarmar, tvätta kaklet och måla om fogarna i badrummet + försöka börja måla om köksbordet, som ska slipas och grundas först.
Det kommer bli så himla bra i köket! Funderar på att lägga in ett lite mörkare golv (så inte skiten syns lika fort) och så måste jag övertala hyresvärden om att diskhon måste bort/bytas. Men det är ingen brådska egentligen, måste spara ihop lite mer pengar först känner jag. Så småningom måste nog kyl/spis/tvättmaskin bytas, så det är bara att jobba på bufferten! Golvet måste dock bli verklighet snart..

Badrummet måste också fixas en hel del, men även där måste jag försöka få hyresvärden att göra det, fram tills dess får jag nöja mig med att fixa det jag kan fixa, dvs lite inredningsdetaljer.
Vardagsrummet måste få ett golv till att börja med, och gärna en himmelsblå fondvägg, men jag måste bestämma mig för vilket golv först. Tittade på ett grått trägolv (lamminat) på Bauhaus när vi var där och köpte färg, men vet inte om det passar, måste fundera på saken...

Jag har satt slutet på juni som mål, och det känns inte alls orealistiskt - men om hyresvärden går med på allt kan jag ju inte veta förän jag har frågat, jag hoppas dock på det bästa!

Sen blir det att spara till buffert!!! och hund... men det funderar jag på att skjuta på tills början på nästa år, annars kommer jag inte kunna ta med den hem över jul - rabiesvaccinering tar ju 6 mån, och jag vill gärna fira jul på Öland:)

Såg dock en bild på Billy idag som Sofia hade tagit, och hjälp vad jag saknar mina hästar... Tänk om någon ville ta Bill på foder och om jag kunde hitta en vettig människa till Liten, det skulle ta bort en hel del ångest.

Bauhaus!

Idag blev det en långdag på jobbet, jobbade till 5 (egentligen inte länge, men har ju gått tidigt både måndag och tisdag). Fick mitt 40 h kontrakt - så nu SKA jag jobba längre, skrev på och skickade tillbaka direkt, och fick dessutom reda på att mitt riktiga kontrakt kommer om typ 1-2 veckor!
Firade dessa goda nyheter med en trip till Bauhaus med Annette, blev mycket färg och grejer, vi kikade på golv men jag bestämde mig inte för något. Kanska ska kolla på lite andra ställen också...
Så nu blir det till att måla hela helgen, kommer dessutom vara ledig på fredag, så förhoppningsvis hinner jag med en del. Köpte färg åt kök (ja, det blir ommålat där, en annan grön den här gången) och åt badrummet, tror det blir jätte bra!
Fixade färg till matbordet också, så sen är det inte jätte mycket kvar att fixa, mest sånt som jag helst ser att hyresvärden ordnar med (bortsett från golven som jag ska lägga in då). Blir lite smågrejer som ska inhandlas, stolar till köket, hyllor och grejer till badrummet osv.
Så 40 h kontraktet kommer lägligt, pengar går åt när man ska renovera!
Tidsplanen är att ha allt klart tills slutet på juni, och det tror jag definitivt att jag klarar, med lite hjälp från goda vänner.

Kom precis hem från middag hos Johanna tillsammans med tjejerna, och jag tror jag åt för mycket eller nått, har ont i magen nu. Jag kanske är laktosintolerant, magen känns så himla uppblåst och hon hade ju faktiskt lagat en rätt med rätt mycket grädde i. Det var jätte gott, men som sagt, kanske inte passade min mage direkt...

Det blev kinesen...

... Ja, det blev asiatisk mat i alla fall - MEN - jag höll mig undan buffén och åt mest grönsaker, kyckling och av såsen. Promenerade ju dit iaf, alltid nått..
Bra på ett annat sätt var det också, eftersom Annette och jag kom överens om att åka till Bauhaus och Ikea imon, förmodligen. Kanske blir det lite ny färg och nytt golv då.
Annars var det faktiskt en jätte trevlig kväll, trevligt sällskap, god mat och mycket skratt!

Kinamat..?

Gick redan vid 2 från jobbet idag, hur härligt som helst! Passade på att handla mat (så lite folk det är när man inte kommer direkt efter jobbet vid 5 som vanligt!), köpte lite jordgubbar och frukt, annars mest nyttiga saker som grönsaker och köttfärs. Tänkte göra fetaostbiffar, men nu kanske det blir kinamat istället, "grannarna" ska till the East och käka ikväll och undrade om jag skulle hänga med.
Mitt problem är just att kinamat inte direkt är "low carb-food", och jag har precis kommit tillbaka efter ett crosstrainingspass. Brände 500 kcal, och det känns lite surt om jag ska äta upp dom igen ikväll...! Visst kan jag käka sallad eller nått där, men det är ju inte direkt kul att betala 150 spänn för nått man enkelt snott ihop hemma - sen VET jag att jag kommer förmodligen inte stanna vid salladen utan också trycka i mig friterad kyckling, och friterad banan till efterrätt. Det här kommer inte gå...

Apropå kinamat så pratade jag med Jenny idag om att skaffa hund (hehe), iaf, hon tyckte väl mer som mig än som Frenchie! Pratade lite med Carmen också, och vem vet, det kanske blir en liten vovve till hösten - vill ju ha färdigt lägenhet och viktminskningen först!
... Samtidigt så... ständiga frågan - kommer jag orka eller kommer jag tröttna? Tänk när det spöregnar och är 2 plus ute, kul jul? Får nog skaffa en hund som inte gillar regn, och sen lära den att använda toan i badrummet, ja, så får det bli (inte alls ironisk).   

Nu, kinamat eller hemmagjord sallad???

Uppe med tuppen

Har inte sovit sådär fantastiskt bra inatt, vaknade vid 7 och har varit uppe sen halv åtta - en söndag...

Planerna för dagen är:

+ Diska
+ Städa
+ Köra ett Pilatespass hemma
+ Gå en promenad, om solen kommer fram
+ Tvätta(!!)

Ska beundra min fina nya jacka då och då idag också, den är så himla mjuk och och och alldeles underbar! Måste gå och prova den nu igen.

Michael Kors

Lördag idag, jag kom upp rätt tidigt och var på gymmet vid 11-tiden, en timmes träning, sen fick det räcka...

Eftermiddagen spenderades på stan, gick runt i säkert fem timmar - mina ben är lite trötta nu kan jag säga. Köpte ansiktscreme, några nagellack och lite plagg på H&M osv, sånt som stod på listan. MEN, så var det ju lite som inte stod på listan! Fick nämligen syn på en skitsnygg skinnjacka, upptäckte att det var en Michael Kors-jacka till ett ganska så överkomligt pris, så jag slog till!! Får se det som en liten present till mig själv, för att fira att jag blir kvar i Tyskland ett tag till.

Nu är det Melodifestivalen - tycker överlag att startfältet är bra i år, ingen låt som är sådär så man vill springa och gömma sig när man hör första tonen, vilket är typ första gången! Så nu får vi se vem det blir, tror det blir rätt jämnt.

Från epic failure till success

Ja, givetvis var inte 3 timmar tillräckligt länge att koka konservburkarna i, detta upptäcktes vid kvart över 6 typ imorse. Bara att kasta sig på datorn och googla fram något som kunde ersätta kolakrämen. Hittade rulltårtefyllning, choklad, som verkade snabb och enkel, så det blev det istället. Men jag ska ärligt erkänna att jag fick nästan ångestattack imorse alltså, kunde knappt skiva jordgubbarna ordentligt.
Iväg bar det sen till jobbet, var där fem i åtta, impressive med tanke på hur jag spenderat morgonen.

Pga lite arbetsrelaterade orsaker kunde jag inte slappna av förän efter lunch, då inser man att yes, det är bara fyra timmar kvar. Eftermiddagen förflöt ganska smärtfritt förbi, jag hann med det ja skulle och det kändes jäkligt skönt - fikat vid halv tre hanns också med, och de gillade den!! Fantastiskt! Efter det så kunde jag börja andas normalt och stressen gled av mig, underbart.

Så nu är jag redo för helg, ska ta och traska iväg till gymmet snart och rensa kroppen lite, såväl som huvudet, det behövs efter den här veckan.

Fick också "typ" besked idag, chefen visade ett mail från HR där de bekräftar att kontraktet har kommit tillbaka, påskrivet, så de ska väl bara registrera ett par saker innan de skickar det till mig - woho! Tyskland - here I ... stay!
Det här blir nog bra!


Kokar konserver

Nu ligger konservburkarna med kondenserad mjölk i en gryta och kokar, det ska de göra i tre (!) timmar.. vad jag ska göra under tiden är tveksamt, jag menar jag kan ju inte lämna lägenheten så länge spisen är på.
Måste titta till ibland också så det inte har kokat bort för mycket vatten.

Tänkte lägga in receptet, det är alltså en kolatårta som ska bli slutresultatet.

Ingredienser:

1 burk kondenserad mjölk
13 st digestivekex
125 g äkta smör, smält
2.5 dl vispgrädde
2 st bananer
1 st daim att riva på toppen - eller vanlig choklad

To do:

1. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter.

2. Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.

3. Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.

4. Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”.

5. Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.

6. Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.

7. Vispa grädden och häll över den.

8. Riv sedan lite daim som dekoration.

9. Till barnkalaset är geléhallon ett perfekt alternativ. På sommaren är lite hallon riktigt gott.
Lycka till.

1. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter.

2. Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.

3. Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.

4. Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”.

5. Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.

6. Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.

7. Vispa grädden och häll över den.

8. Riv sedan lite daim som dekoration.

9. Till barnkalaset är geléhallon ett perfekt alternativ. På sommaren är lite hallon riktigt gott.
Lycka till.


Låter inte så svårt! Återstår att se om man klarar av det bara, men det märker vi...


Frukost

Sitter och äter frukost, ett kokt ägg + en skål med keso och blåbär, gott!

Kvällen blev lyckad, kanske skulle haft lite mer salt i grytan, men sånt går ju att lägga till när maten väl är på tallriken. Fruktsallad + stacciatella youghurt + FÄRSKA JORDGUBBAR till efterrätt, så himla gott det är med jordgubbar! De var ju förstås inte öländska, inte heller tyska för den delen, men vad gör det, de smakade sommar i alla fall.
Känner mig fortfarande mätt faktiskt, det blev en hel del mat igår, mestadels av efterrätten...

Idag ska jag försöka hinna koka ett par burkar kondenserad mjölk i tre timmar samt städa upp i köket + kila iväg till gymmet - behöver det efter igår.

Så, frukosten snart uppäten, nu ska jag föna och platta håret innan jag drar till jobbet, inte direkt smart att gå med handduksturban på huvudet.

Halv åtta hos mig!

Ikväll ska jag som sagt laga mat, det blir dock bara åt Annette och Simon eftersom Johanna inte känner sig frisk och Eva är på väg till Shanghai!
Ska se om jag kan lyckas övertala Simon om att jag kan få låna hans bil, så jag kan åka och köpa golv...

Blir ingen träning ikväll - såklart. Imorgon tänkte jag dock gå tidigare från jobbet, Frenchie var där idag och planerar att komma även imorgon, så jag kan nog gå vid två-tiden. I så fall blir det hem och förbereda kakan till på fredag (min tur att ha hand om fredagsfikat på jobbet) och sen hinna till Pilatesträningen som börjar vid 18.
Problemet är att jag tänkte göra kolatårta - med kondenserad mjölk som ska koka i tre timmar... kanske skulle kokat ihop det redan idag?

Hursom, lägenheten är nu även lite lätt sanerad och gästerna kan komma!

Go nuts...

Sitter och knaprar på nötter, kommer inte nu på vad de heter, men såna där "gröna".. äh, skitsamma, gott är det iaf. Kollar på Halv åtta hos mig på Tv4 Play, imorgon är det min tur för då kommer tjejerna på middag. Jag satsar på Jennys currygryta - måste bara fråga Annette om jag får låna en gryta eller två av henne, mina kastruller räcker inte långt..

Idag skulle jag ju ha städat. Det blev ett 45 min pass på gymmet istället! Så imorgon hoppas jag verkligen att jag kan komma ifrån lite tidigare, det blev ju inte så idag eftersom båda två var sjuka och stannade hemma och jag blev kvar till kvart över fem.

Hoppas också att jag får besked gällande kontraktet imorgon, har väntat länge nog nu tycker jag, men den som väntar på något gott...!

Ägg

Käkar frukost bestående av två stycken kokta ägg, lite örtsalt till det, och vatten i glaset. Vilken renlevnadsmänniska man är! Eller ja, vissa dagar... Men ägg är faktiskt bra på morgonen, man håller sig mätt länge.
Idag blir det jobb, som vanligt, och sen ska jag försöka hinna städa lägenheten, handla all mat + gå till gymmet. Vet inte om jag får ihop det faktiskt, men jag kanske kan smita lite tidigare från jobbet.

Just det, mamma och Lennart har planerat in en resa till MA under påsken, kommer bli jätte kul! Ska se om vi inte kan planera in en dag i Heidelberg, det är så himla fint där i Gamla stan och så får vi hitta på lite annat.

Nu ska jag borsta tänderna och sen promenera bort till arbetet!


Fruktsallad

Har precis varit och handlat, 2 kassar mer frukt blev det typ. Ska ha tjejerna (+ Simon) över på middag på onsdag och då tänkte jag göra en fruktsallad till efterrätt, blir nog jätte gott för jag köpte nästan 10 olika grejer att ha i! Nu ska jag bara bestämma vad jag ska göra för mat också, kanske testar Jennys currykyckling, det lät faktiskt riktigt gott.

Blev träning efter jobbet idag också, konditionsträning, dvs en timme(!) på crosstrainern - brände 500 kcal - yey! Upptäckte att det är rätt skönt att träna med trance-musik i öronen, funkar mycket bättre än att lyssna på alla radiodängor som körs om och om igen. Tiden gick rätt fort trots att jag bara körde ungefär samma tempo hela tiden, visst kändes det lite i benen mot slutet, men jag är ändå lite positivt överraskad över att jag orkade 60 min.

Ikväll blir det en liten fruktsallad, ev. ett knäckebröd med philadephiaost på och avslappning i soffan, något annat orkar jag inte göra.

Måste bara avsluta med att säga att det har varit en bra dag idag, humöret har skinit ikapp med solen! (Skriver man skinit..? Nåja, i brist på bättre ord/böjning får det va så!)

Jag har ju hund!

Läser man det jag skrivit så låter det ju nästan som om jag inte redan har hund, men det har jag ju! Selma är hemma i Sverige hos pappa och kompanjonen Jack. Det är dock inte aktuellt att ta hit henne eftersom jag dels inte vill sära på henne och Jack och dels för att hon inte skulle vilja bli lägenhetshund igen. Hon trivs bättre hemma - även om jag personligen hellre hade haft henne här hos mig.
Så Selma är definitivt inte bortglömd, men som det ser ut nu så kommer jag blir kvar här ett tag - och let's face it, jag kommer nog inte bli permanentboende på ön igen föräns jag är pensionär, hoppas jag i alla fall. Så enda vettiga orsaken till att ta hit henne vore om något hände hemma som gjorde att hon inte kan vara kvar, och det hoppas jag inte händer.
Därför är det som jag suktar lite efter en ny fyrbening att pyssla om, och jag menar, skulle något hända så får jag ju bara ett par till att se efter och hunden här får sällskap, det vore inte hela världen!


Det är över nu.

Abstinensbesvären börjar släppa lite, jag försöker intala mig att en hund helt enkelt inte passar in i mitt liv just nu, men kanske till hösten! Kommer därför försöka läsa på lite mer om hur det är att ha hund här i Tyskland, hur det blir om jag vill ta med hunden hem till Sverige, till Selma och Jack, på semestern. Samt gå efter min lista och förbereda lägenheten på hund - det är ju faktiskt inte så kul att ta hem en hund om man planerar att renovera, bättre att ha det gjort först.

Melodifestivalen igår (jag vägrar kalla det "Mello"), andra chansen, och jag måste säga att jag är helt nöjd med de två som gick vidare. Tack SVT's röstningsproblem för att Love Generation inte gick vidare! The Moniker är verkligen en sån typ (eller ja, låten då) som piggar upp en, gillar det starkt, den sticker ut lite i årets startfält. Men vem som tar hem det och kommer hit till detta land i maj återstår att se, blir spännande nästa vecka!

Eftersom jag för tillfället lagt hundplanerna på hyllan så är det snart dags att bege sig till gymmet som öppnar vid 10, har ju dessutom ett gymkort för 6 månader framåt (- lagom tills det kanske är dags att skaffa hund). Det blir ett mix-pass idag, crosstrainern + diverse maskiner alltså. Veckoplanen för gymmandet ser ut så här:

Måndag: Crosstrainer (Kommer vara död efter en timme på den)
Tisdag: Mix-pass
Onsdag: Ledig - middag med tjejerna + Simon
Torsdag: Pilates
Fredag/lördag/söndag: Mix-pass + 1 h promenad ute
Alla pass är på 1 timme.

Hittills har jag inte lyckats få in en full vecka... men det kommer, vi satsar stenhårt på Beach 11!


Abstinensbesvär

Jag vill ha en hund - här. nu.

Sitter och kikar runt på omplaceringssidor som en galning, i stället för att göra det jag borde göra - gå till gymmet.

Jag har gjort en plan för 2011, men jag vet inte om jag kommer kunna följa den eftersom hundägande ligger rätt långt ner på listan. Kanske ska göra en ny plan?

Kan i alla fall avslöja att planen för våren/sommaren 2011 ser ut såhär (just nu):
- Fixa i ordning lägenheten jag bor i nu.
- Gymma - gå ner de där 15 kilona en gång för alla.
- Få nytt kontrakt på jobbet.

Utan inbördes ordning alltså.

Sen kommer planen för hösten:
- Fortsätta hålla vikten nere.
- Omvärdera boendet, skaffa större lya?
- Solsemestra.
- Finns tid för hund? Ja - skaffa hund. Nej - skaffa det ändå.

I den ordningen. Dvs, hund står längst ner på listan. Skit också.


Dagens fråga - ut i solen och det underbara vårvädret vs. surfa vidare efter hund/hundprylar? Hm... dumt att lämna stolen nu när den är uppvärmd, så datorn it is!

RSS 2.0