Halv åtta hos dig

Kom precis hem efter en middag hos "grannarna", har ätit jätte god mat och avslutade med lite glass och färsk mango. De hade besök från hennes hemland och ett par andra kompisar så det var jätte trevligt, mycket prat och lite Uno-spel på det.
Annars har det inte hänt mycket idag, skulle ju haft zumbaträning, men det hann jag inte med eftersom jag jobbade till nästan halv sex.

Fick ett intressant mail idag, en uppmaning (påminnelse snarare) om ett jobb som finns att söka, så jag ska kolla upp det imorgon tänkte jag. Jag letar väl inte direkt aktivt, men hittar jag något så får man ju passa på!

Matmässigt idag ->  mindre bra, samma frukost och lunch som alltid, men mellis blev ett äpple + yoghurt och müsli. Till middag blev vi serverade lamm (helstekt typ) och klyftpotatis + ruccolasallad. Efterrätt blev liten skål glass med färsk mango som sagt. Inte jätte dåligt alltså, men bättre dagar har jag väl haft;)
Det har i alla fall gått en vecka nu, jag har inte vägt mig och tänker inte göra det i första taget heller, men det känns rätt bra i alla fall, jag tror inte att jag har gått upp direkt.

Såhär ett glas vin senare är det dags för sängen känner jag... godnatt!


Svindlande höjder

Det är inte jag som är ute och flyger, däremot pratade jag med pappa idag efter jobbet och han ligger inne på sjukan. Tydligen ramlade han ner från en stege igår och ådrog sig en spricka i ena ryggkotan och lite sträckningar mm. Som tur var landade han inte på huvudet, men han måste ändå ligga kvar en vecka för att lära sig gå igen. Sen är det två månaders sjukskrivning som gäller, tur att han inte är ensam hemma...
Jag får se om jag åker hem en helg nu i Oktober. Tyvärr måste vi ju göra något åt hästarna hemma innan det blir för kallt för dem ute, men det är nog bäst att jag åker hem och tar hand om det själv, pappa lär inte kunna göra mycket där.

Nog med tråkigheter. Idag har Chrissi och jag varit på Pilatesträning, mycket bra, mycket bra. Gick dit så fick lite extra motion (tar ca 30 min).

Matmässigt, helt OK dag:
Frukost: Yoghurt m skivad banan och müsli, två knäckebröd med korv + vatten
Lunch: Sallad + liten skål yoghurt
Mellis: Äpple och två Ipren vid 3-tiden (huvudvärk) och en skål med keso, lite majs och ett tärnat äpple i vid ca 5-6, innan jag gick iväg till träningen.
Middag: Två knäckebröd med blåmögelost, inte världens mest hälsosamma, men gott var det. Ett äpple till efterrätt.
Totalt 4 frukter idag är väl lite överdrivet mycket, men bättre det än ett paket ballerinakex!

Nu ska jag lägga mig och läsa/sova.

Gårdagens shopping

Här kommer alltså lite bilder på det som inhandlades igår, bildkvalitéen är väldigt dålig men man ser ju vad det föreställer (ny kamera står på önskelistan inför jul).

Blusen
Gräddvit blus

Kofta ett (härlig skogsgrön färg som inte riktigt kommer till sin rätt på bild)


Kofta två, en beige historia av bla angora (så man får tänka på vilka byxer man har på sig)


Tredje koftan (en hälla till "skärpet" var av, men för 12€ gör det inte så mycket)


Skor + schampo & balsam

(Här ser man lite av det nya golvet också!)

Koftan från H&M (väldigt skrynklig och färgen är 100 ggr bättre i verkligheten, tänk roströd)


När jag ändå är på gång så kan jag slänga upp två bonusbilder, en på garderoben som jag satte ihop förrförra helgen och en bild på mitt favoritinköp på TK maxx, en svart skinnjacka från Michael Kors, som inhandlades för knappt en tredjedel av vad den egentligen kostar (fortfarande dyr, men jag firade kontraktskrivning på jobbet).


Mjukare och skönare skinnjacka får man leta efter!

Tror det räcker med bilder för idag. Nu ska jag fortsätta städa och slänga in ett par tvättar i maskinen.

Söndagsångest

Ingen ångestattack, men det känns lite bedrövligt att helgen redan är över och jag har i princip inte gjort någonting, förutom att shoppa loss på TK Maxx igår. Köpte tre koftor, ett par skor, en blus och shampo/balsam (+ en kofta på H&M), så nu behöver jag inte köpa fler koftor i vinter. Kikade på vinterjackor också, men det får bli längre fram tror jag, vi hade 22 grader och sol här igår så det känns mindre aktuellt just nu.
Skulle ha hängt med en kompis till Heidelberg igårkväll, men upptäckte att det tar 40 min med tåg, så det kändes mindre roligt att åka dit själv + att fötterna var lite möra efter allt springande på stan. Blev en kväll i soffan med ett par DVDer istället, bl a the Kings speech, fantastiskt bra film.

Matmässigt har helgen varit bra, inga dippar - blev lite halvbrända popcorn igårkväll och en (!) knäckemacka med två skivor blåmögelost på, inte mer. Känner mig rätt stolt över att bara ha tagit en "ostmacka", har nog aldrig hänt (dessutom nöjd med att jag inte köpte ett paket Digestive, som man egentligen ska ha till).
Köttfärssås och spaghetti har det varit till middag, och jag har fortfarande en låda med bara köttfärssås kvar, får se vad det blir av det senare.
Just nu har jag ätit frukost och det blev som vanligt youghurt med banan och müsli + två korvknäcke.

Har tänkt på det där med bilder i bloggen, det kanske man skulle försöka lägga upp några, blir ju lite roligare här då! Ska försöka städa upp här och sen ta lite bilder på det som inhandlades igår.

... to be continued...

Vi längtar efter fredagen

Tanken att det är fredag imorgon gör mig väldigt glad. Känner mig rätt utmattad måste jag erkänna. Slutade vid 18 idag och har sen jag kom hem bara duschat, lagat mat och tittat på Bonde söker fru på Tv4Play. Och nu känns det som det är dags att sova.
Ska försöka vila upp mig mentalt i helgen, och jag hoppas vi får fint väder eftersom vi tänkte åka till Heidelberg på lördag. HD är riktigt mysigt att spatsera omkring i, och nu var det jätte länge sen jag var där, så det ser jag fram emot!

Tänker inte göra någon längre utläggning idag, utan jag går direkt på det viktigaste, dagens matranson:

Frukost: Yoghurt med müsli, två knäckebröd (med smör och ost) och ett kokt ägg i äggkopp + citronvatten.
Lunch: Sallad (morötter, vitkålssallad och paprikasallad med ostbitar i), liten skål med yoghurt + vatten till det.
Mellis: En banan och några tuggummin.
Middag: Spaghetti och köttfärssås, med riven ost och ketchup + majs och sockerärtor(?) till det - mycket gott!!
Efterrätt: Ett äpple.

Dagens bäste - tog bara en portion av middagen, insåg att det räcker (även om jag lätt hade klämt ner en till). Så nu har jag tre matlådor i kylen - kan ni gissa vad som blir till middag imorgon och till helgen...??

I did it!

Dagens inlägg kommer lite sent, men bättre sent än aldrig!

Är nu inne på - snart avklarat - dag 3. Det känns rätt bra. Måste bara påminna mig om tänket "jag FÅR äta det här - och kan därför strunta i det där", men annars går det bra, har inte trillat dit idag heller = positivt.

Det bästa med dagen dock är när jag kommer hem och ser en hög med möbler och dylikt ligga på trottoaren utanför hyreshuset där jag bor. Man ska ju tydligen göra så när man vill bli av med grejer här i Tyskland, ut med det på gatan bara (fast egentligen ska man nog ringa de som plockar upp grejorna först, så det inte blir liggandes).
Hursom, jag har ju haft min gamla garderob liggandes i delar i en hög på golvet i snart två veckor och inte vetat riktigt hur och när och hur jag ska bli av med det. Nu tog jag dock tillfället i akt och smög ut med grejorna - efter att ha inväntat mörkrets ingång och nattens tystnad. Enligt en kompis så är det dock inte alls konstigt att fler ställer ut grejer när väl en börjat, men det känns lite fel att dumpa sitt egna skit när någon annan ringt och bokat hämtning (och kanske får betala när det är så mycket?). Så jag tvekade en hel del, vill ju inte att grannarna ska bli sura, fast sen såg jag att fler hade varit där och ställt dit grejer, så mina spånskivor gjorde inte mycket till rent mängdmässigt. Skönt att bli av med det i alla fall!

Dagens matintag:
Frukost: Skål med yoghurt, banan och müsli, två knäckemackor (en med ost och en med skivat kokt ägg) + vatten.
Lunch: Sallad (potatissallad, vitkålssallad och bönsallad), liten skål med yoghurt + vatten (same as always mao)
Mellis: Ett äpple (rött)
Middag: Samma som igår, dvs. soppa och keso + banan (dock inte i soppan), vatten till det.

Känns bra det här. Nu - sängen!

Artisteriet är över

Ja, just nu är jag slut som artist. Klockan är drygt halv nio och jag är redan redo för sängen. Ingen zumbaträning hann vi med idag, faktum är att jag hade kunnat vara kvar på jobbet såhär dags om det inte vore för att ögonen började gå i kors strax efter sex, så då gick jag hem. På ett sätt är det kul att vi har mycket att göra, men just nu ser jag väldigt mycket fram emot att kollegorna kommer tillbaka från semestrarna.

Har dessutom en stor blåsa på hälen, större än en femkrona, efter gårdagens promenad in till stan i för små sneakers. Fick göra om dem till tofflor på hemvägen, lagom snyggt men betydligt skönare för fossingen.
Inte nog med det, jag har ont i halsen på ett konstigt sätt. Det känns som det svider, gör ont, på sidan av tungan rätt långt bak i munnen. Om någon fattar vad jag menar.. Skulle inte förvåna mig om jag håller på att bli sjuk. Men så länge jag håller mig frisk den här veckan ut så är det bra, sjuk kan jag vara i helgen.

Så till det viktiga! Som sagt blev det ingen träning idag, utöver att bära två tunga matkassar på vägen hem från jobbet/affären. Matmässigt är jag nöjd!
Frukost: två knäckebröd med smör och ost + ett kokt ägg!
Lunch: sallad (bönsallad, tomat och paprika, vitkålssallad + ett par bitar fetaost), liten skål med youghurt och vatten att dricka.
Mellis: en banan + ett par halstabletter.
Kvällsmat: potatis- och purjolökssoppa med keso i (soppan kom från en påse, alltså ej hemgjord).
Kaloriintag: bra fråga, kvällsmaten låg väl på en 300 kcal totalt, typ?

Imorgon blir det jobb igen och så utflykt efter jobbet, (tyvärr) jobbrelaterad sådan. Egentligen ska jag laga mat imorgon också, vi har ju ett "halv åtta hos mig"-gäng, men jag får se om jag orkar...

Tycker de första två dagarna har varit bra, inget direkt sötsug. Det som är lite trist är att jag känner mig så orkeslös, så jag har ingen energi till att röra på mig när jag kommit hem, å andra sidan blir det nog bättre nästa vecka så då får vi köra lite hårdare:)

No. 1

Sådär, första pilatesträningen avklarad, nio måndagar återstår. Tur att jag går med Chrissi, annars hade det nog aldrig blivit av, hade lätt kunnat sitta kvar på kontoret ett par timmar, lite mycket att göra nu tyvärr...
Hursom, träningen var bra, instruktören verkar duktig, men man märker att hon är mer fokuserad på avslappning än vad den förra var. Vilket inte nödvändigtvis är något negativt med tanke på att planen är att köra zumbaträning på tisdagar.
Zumba imon alltså, jag är lite orolig för att jag inte kommer hinna dit. Vi har fullt upp på jobbet och det tar nog min 30 min att cykla dit (måste först kolla vart jag ska cykla också..), så det blir tajt eftersom det börjar redan vid 18. Vi får se hur det blir.

Dagens matintag:
Frukost: skål med youghurt och müsli, två knäckebröd med smör och ost, citronvatten till det.
Lunch: sallad; grönsallad, rivna morötter och vitkålssallad (dåligt utbud idag). En liten skål med youghurt till det + vatten.
Mellis/innan träning: ett äpple och en banan.
Middag/efter träning: ett kokt ägg, halv burk majs och 200grams förpackning keso. Mums! Not.
= kcal: ingen aning.

Over all rätt nöjd med dagen! Fick dessutom lite respons på tråden jag la upp på buke, förhoppningsvis hittar jag någon som vill pusha mig lite:)

Nu blir det en dusch och sen soffan, känner mig riktigt avslappnad (och börjar känna av träningsvärken...), skönt!


Segt

Känner att jag redan tappar sugen, inte bra, inte bra alls. Därför blir det nu ett tvångsinlägg, jag tycker ju egentligen att det är roligt bara jag sätter igång.
Jag har också precis anmält mig till två kurser, pilates som börjar imorgon och zumba som startar 29e, dock hamnar jag nog på väntelistan där så vi får se om det blir av. Jag är ju redan anmäld till zumbaträning som är på tisdagar, men det har gått fem gånger utan att jag varit där nu. Först var jag i Sverige, sen sjuk, sen var Fredrik här, osv osv, men jag funderar faktiskt på att gå på tisdag, det är ju ändå fem gånger kvar. Imorgon får vi se om jag hinner till pilatesen, men jag är tveksam.
Jag har i alla fall bestämt mig, nu kör vi igång ordentligt imorgon. Jag ska ändra mitt liv, punkt. Min strategi är att röra på mig mer, men framförallt fokusera på matintaget, eller snarare sötsaksintaget. Jag ska försöka fokusera på vad jag KAN äta, inte på vad jag INTE FÅR. Förhoppningsvis kan jag lura hjärnan där. Har även funderat på ett sk. smätt-band, en gummisnodd om handleden som man kan smätta till sig med så fort sötsuget börjar. Det är antingen det eller alltid bära med sig tuggummi och vattenflaska.
Det blir nog vattenflaskan...

Nåja, planen är alltså att gå ner i vikt. För mig är viktminskningen den "stora lösningen på alla mina problem", kanske främst för att jag har mål jag vill uppnå och planer att utföra först efter att jag har gått ner till önskad vikt. Målet är minus 20 kg, give or take a few, tills februari = ca 1 kilo i veckan. Jag tänker bli en normalbyggd 23-åring, för första gången i mitt liv.
Fokus är alltså på maten. Jag är urkass på att räkna kalorier för jag har aldrig gett det en chans, men frågan är om det inte är dags nu. Jag tänker också försöka skriva ner minsta lilla som jag stoppar i mig, när jag ser hur lång listan blir så kanske det hjälper till att minska intaget. Problemet jag har är också att jag äter för mycket, inte nödvändigtsvis för ofta, även om småätandet dyker fram då och då. Jag funderar ärligt på att ställa undan de stora tallrikarna och framför allt bara ta en portion. Jag blir ju egentligen mätt rätt fort, men tyvärr är jag van att äta med ögonen och tills tallriken är tom.
Jag kommer dö.. eller inte. Inställningen är som ni ser på topp, men varför inte börja när man är på botten?

Undrar föresten om det finns något man kan äta som ökar mättnadskänslan. Äppelcidervinäger ska väl föresten också vara bra? Problemet är väl egentligen inte hungern, utan tuggbehovet. Jag hoppas att med stränga regler och tuggummi kunna komma över det.

Planen är alltså:
- Fokus på maten
- Positivt tänkande, vad FÅR jag äta?
- Matdagbok
- Tuggummi och vatten
- Minska kolhydratintaget och äta frukt istället för socker (popcorn är OK!)
- Regelbunden men omväxlande träning: Måndagar - Pilates, tisdagar - Zumba, torsdagar - hopprep, helg - jogga!

Fokus är just nu i princip enbart på viktminskningen och bloggen. Lägenheten får komma i andrahand, likaså ev. ändringar på jobb/plugg. Det blir målet för nästa år, för når jag mitt viktmål som planerat så kommer 2012 att bli THE year har jag bestämt, och det ser jag fram emot!
 
Ska nu njuta av de sista timmarna i frihet med lite chokladpudding och filmmys i soffan:D

Redan på G

När jag ändå satt igång så kan jag väl dra iväg ett inlägg till, för att uppdatera om vad som hänt de senaste månaderna.
Sommaren har som bekant passerat, härligt var det så länge det varade. Två turer till Öland blev det och sista svängen var i mitten/slutet på augusti. Under de två veckorna så lyckades jag få iväg Liten på foder till en tjej lite längre norrut på ön. Hoppas att det kommer gå bra. Lyckades också spendera en förmögenhet på restaurangbesök, men det var det värt! Fick uppleva många av ölands fina, och även okända, sidor. Vi tog tex en dagstur till södra delen, åt på en supermysig restaurang och bara njöt av att andas ölandsluft.
Sanna och jag hann umgås en hel del, det var nog det bästa med att vara hemma, hon är världens härligaste och jag önskar att det inte var mer än cykelavstånd mellan oss.
Fredrik var här och hälsade på med sin bil i början på september, det var ett efterlängtat besök och mitt vardagsrum slash sovrum har nu ett golv, ett riktigt golv(!). Jag har också en ny garderob, som vi hämtade ut femton minuter innan Ikea stängde. Tyvärr fick jag plocka ihop den själv efter att brorsan åkt hem, men det slitgörat var det värt. Nu har jag dock den gamla garderoben ihopplockad på golvet, vet inte om jag vågar slänga ut det på gatan bara sådär, som man tydligen gör här.
Nåväl, det var den sommaren som sagt. I höst blickar vi framåt mot julledigheten, men innan dess hoppas jag att Sanna och jag kommer iväg till London för lite sightseeing och shopping, Vickan hänger också med om det hela blir av, och det hoppas jag att det blir.

Kvällens positiva insikt: Jag har blivit bättre (ännu inte helt bra) på att prova nya maträtter när jag är ute och äter. I stället för att köra samma jävla, ursäkta språket, kycklingsallad, så har jag de sista två gångerna ätit fisk - olika fiskrätter dessutom. Okej, det blev kycklingsallad en gång, men det är inte det viktiga! Det viktiga är att man (jag) vågar prova något nytt. Hemma på ön åt jag anka, för första gången i mitt 22-åriga liv tror jag. Första gången det var ett medvetet val i alla fall, man vet ju aldrig vad föräldrarna lurade i en när man var liten.
Sanna har faktiskt en del med detta att göra, jag blir så inspirerad när jag hör henne prata om mat och matlagning, och hon fick mig att prova lite nytt nu när jag var hemma. Återigen en eloge till henne, för att hon är som bara hon kan vara.

Efter lite beröm till mig själv i äkta Blondinbella stil, jag är ett fan (ett stolt sådant), så ska jag nu göra något annat. Förmodligen inget produktivt, men dagens gärning är nu gjord i och med detta och förra inlägget - så nu kör vi (försiktigt) igen!


Change of plans

Som alltid när jag påbörjar något så klarar jag inte av att fullfölja. Det är ett faktum. Men det är också något som jag är medveten om och vill ändra på, och som alla vet så är medvetande första steget mot förändring. Eller typ så.
Den här bloggen ja. Ja, tanken var som så många andra av mina tankar god, men jag är väl inte direkt förvånad när jag ser att sista inlägget skrevs i mars och det nu är mitten på september. Det var det där med att fullfölja sina åtaganden... Skapade ett twitterkonto för ett par månader sedan också, men det var tydligen inte min grej, ett tweet och sen rann det ut i sanden, hoppsan.

Anyway, målet är ju att förändras, att växa som människa och utvecklas som individ. Därför gör vi ett nytt försök, change is a welcome challenge, som det heter på jobbet! Den här gången kommer bloggen få en inrikting - mitt liv och min utveckling. Jag tänker skriva om mina planer för livet, försöka bena ut vem jag egentligen är och försöka hitta en drivkraft.
Jag tänker dessutom sätta alarm på mobilen så jag inte "råkar" glömma att uppdatera. - Jag försöker hitta lösningar på mina problem.

Hursom, välkommen åter till min hörna. Jag hade kunnat lägga in en bild på mig och min hörna, men jag är så ofotogenisk att jag tror det är bäst för alla om vi hoppar det, i alla fall just nu, man kan ju ändra sig framöver...!

RSS 2.0